Yhdistyksen vuosikokous oli ma 25.5.2020

Suomen bibliodraamayhdistyksen vuosikokous 2020

aika: ma 25.5.2020 klo 16.30-18 

paikka: Salomonkatu 17 D, 2. krs (Helsingin Seuratupa). 

Käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. 

Kokoukseen saattoi osallistua ETÄYHTEYDELLÄ MS Teamsin kautta. Paikalla oli 3 henkilöä ja etäyhteydellä peräti 10 henkilöä ja puolenkymmentä seurasi FacebookLive-lähetystä. 

Kokouksen puheenjohtajana toimi Mari Kaarlenkaski. 

Vuosikokous myönsi hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille tili- ja vastuuvapauden, sekä vahvisti toiminta- ja taloussuunnitelmat 2020-21. Jäsen- ja liittymismaksujen suuruudet säilytettiin ennallaan. 

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Leena Väyrynen-Si (jatkavana) sekä jäseniksi Gunborg Lindqvist, Hannele Lund, Anne Blomqvist ja Eeva Pouke. Varajäseniksi valittiin Pauliina Hatakka ja Satu Reinikainen. 

Toiminnantarkastajana jatkaa Suoma Korkalainen ja hänen varahenkilönään on Vappu Nieminen. 

Kiitos kaikille mukana olleille! 

Työpaja "Kutsukaa keitä vain tapaatte"

Yhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä pidettäväksi suunniteltu 

työpajailtapäivään klo 13-16.15

”Kutsukaa keitä vain tapaatte” / ”Gå ut och bjuda alla ni ser!” Matt. 22: 1-14

järjestetään syksyllä 2020. 

Työskentelyn ohjaa Elefteria Apostolidou Porvoosta. Hän on valmistunut bd-ohjaajaksi eurooppalaisen kulttuurienvälisen ohjelman mukaan syksyllä 2019.

Iltapäivän aluksi saamme terveisiä viime vuoden aikana kansainvälisillä kursseilla mukana olleilta.

Työpajaan toivomme ilmoittautumisia sihteeri Anne Blomqvistille, bibliodraama.sihteeri@gmail.com.

 

Bibliodraamaohjaajan mentorointi

MENTORIKSI?

Haluatko olla käytettävissä tuoreiden bibliodraamaohjaajien mentorina/konsulttina?

Kokoamme yhdistyksen nettisivuille listaa bd-ohjaajista, joihin vastavalmistuneet voivat ottaa yhteyttä eri puolilla Suomea halutessaan tukea johonkin ohjaamiseen liittyvässä kysymyksessä tai vaikkapa etsiessään ohjaajakaveria parikseen. Tehtävä on vapaaehtoinen ja vie juuri sen verran aikaasi kuin itse haluat. Jos voit olla avuksi, anna yhteystietosi SBDY:n puheenjohtajalle: bibliodraama.puheenjohtaja(a)gmail.com                                                                                                                                                      

 

 

 

PERUTTU Bibliodraamaryhmiä Jyväskylässä kevätkaudella 2020

24.-25.3. Draamaa ja Raamattua -niminen kurssi Jyväskylän kristillisellä opistolla. Tekstinä Mark. 6:7-13 ja 30-32. Lisätiedot Jyväskylän kristilliseltä opistolta:

https://www.jko.fi/koulutus/lyhytkurssit/#kasvatusjaperhetyo

La 9.5. ja la 23.5. klo 10-16 Bibliodraamapäivät Kulttuuritila Omenapuussa, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä. Tekstinä Luuk. 14:1-14. Osallistumismaksu 40 euroa omin lounaseväin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Mika Lahtinen / mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535.

Ohjaajana molemmissa ryhmissä on bibliodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Draaman kautta Raamattuun - bibliodraaman verkostopäivät 9.-11.9.2019

Minna Salmen väitöstilaisuus aiheesta Bibliodraama ja raamatuntulkinta 12.9.2018

Minna Salmen väitöskirja aiheesta Bibliodraama ja raamatuntulkinta hyväksyttiin väitöstilaisuudessa 12.9.2018. Minna on ensimmäinen "bibliodraama-tohtori". 

 

Lämpimät onnittelut, Minna!

 

 

LECTIO Praecursoria: Bibliodraama ja raamatuntulkinta

Minna Salmen Lectio väitöstilaisuudessa 12.9.2018 klo 12

Tutustu Minna Salmen väitöskirjaan

Minna Salmen väitöskirja Bibliodraama ja raamatuntulkinta on luettavissa ja ladattavissa tässä linkissä:

 

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/239935 

 

Mitä esite kertoo bibliodraamasta?

                                                                                                               

Bibliodraamaesite on uusittu ja siitä on otettu uusi painos sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Olisi suotavaa, että esitettä jaettaisiin mahdollisimman monissa tilanteissa. Näin teemme bibliodraamaa tunnetuksi. Esitettä voi tilata hallituksen jäseniltä.

Kouluttaudu bibliodraamaohjaajaksi

🙂Bibliodraamaohjaajajaksi

Intresserad av bibliodrama? Ny ledarutbildning börjar 17.9 !!! 
Kursspråket är finska, men det går att använda svenska. 

(20 op)

Bibliodraamaohjaaja -koulutus antaa taidot ohjata bibliodraamatyöskentelyjä, työvälineitä Raamatun monipuoliseen käyttöön muun muassa saarnassa ja hartauksissa sekä syventää eksegeettistä ymmärrystä. Lisäksi koulutus syventää osallistujan ryhmän ohjaamisen taitoja.

Koulutusrakenne: Erityiskoulutus
Tehtäväalue: kasvatus, Raamatun tulkinta ja käyttö, spiritualiteetti
Kohderyhmä: diakonit ja diakonissat, lastenohjaajat, lähetyssihteerit ja kv. työn ohjaajat, nuorisotyönohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: I Jakso 17.-19.9.2018, II jakso 14.-16.11.2018, jaksot III-VIII vuonna 2019, Seurakuntaopisto, Järvenpää
Ilmoittautuminen: 17.08.2018 mennessä www.seurakuntaopisto.fi/agricola/
Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa ohjata itsenäisesti bibliodraamatyöskentelyjä ja soveltaa bibliodraamaa monipuolisesti työssään. Hän osaa hyödyntää raamattutietoa ohjaamisessa ja kehittää Raamatun käyttöä omassa työssään. Hän tuntee rooliteorian, roolityöskentelyn ja ryhmän toiminnan perustiedot.
Kieli: suomi
Osallistumismaksu: 610 euroa
Täysihoito: 1560 euroa (Yksi jakso n. 195 euroa)
Kustannusten lisätiedot: Yhden lähijakson ateriapaketti n. 75 € ja majoituspaketti n. 120 € (2 hengen huoneessa). Lisämaksu 1 hengen huoneesta on 12 €/majoitusvuorokausi.
Tiedustelut: Koulutuksen sisällöt: Aino-Kaarina Mäkisalo tai Eva-Lisa Lindström Muut asiat: Hanna Pulkkinen, aino-kaarina.makisalo-at-gmail.com tai evalisalindstrom-at-gmail.com ja hanna.pulkkinen-at-seurakuntaopisto.fi
Lisätietoja:  Koulutuksen edellytyksenä on riittävä raamattutiedon tuntemus. Jos osallistujan ammattikoulutukseen ei sisälly raamattutietoa, hän sitoutuu sen hankkimiseen koulutuksen aikana. Koulutukseen hakeutuvat haastatellaan ennen valintaa. Koulutukseen sisältyy 8 x 3 päivän lähiopiskelujaksoa, jotka sijoittuvat 1,5 vuoden ajalle. Vuoden 2019 jaksojen ajankohdat ilmoitetaan keväällä 2018. Koulutus sisältää oppimistehtäviä, kirjallisuutta, harjoittelua sekä lähiopiskelujaksoilla kouluttajien työnohjauksessa että etäopiskelujaksoilla omassa työssä. Harjoittelusta kirjoitetaan raportti. Tiedustelut koulutuksen sisällöstä ja haastattelut: Aino-Kaarina Mäkisalo, aino-kaarina.makisalo@gmail.com tai Eva-Lisa Lindström, evalisalindstrom@gmail.com Muut koulutukseen liittyvät asiat: hanna.pulkkinen@seurakuntaopisto.fi, Hanna Pulkkinen, 044 712 4985. Bibliodraaman ohjaajakoulutus on yksi kirkon erityiskoulutuksista. Lisätietoa sakasti.evl.fi/erityiskoulutus.