Kansainvälistynyt bibliodraamaohjaaja -osaamismerkit

Virtuaalisilla osaamismerkeillä voi näyttää koulutusten tai käytännön tekemisen kautta hankittua osaamistaan. Monet oppilaitokset ja järjestöt käyttävät jo osaamismerkkejä. Myös Suomen bibliodraamayhdistyksellä on kaksi omaa osaamismerkkiä: Kansainvälistynyt bibliodraamaohjaaja 1 ja 2.

Merkkejä voi hakea Suomen bibliodraamayhdistys ry:n jäsen, joka on osallistunut bibliodraamaohjaajauransa aikana eurooppalaisiin bibliodraamaohjaajien koulutuksiin useammin kuin kerran (merkki 1), ja ohjannut eri kielillä tai ryhmiä, joissa osallistujilla ei ole vahvaa yhteistä kieltä tai yhteistä katsomusta (merkki 2).

Suomen bibliodraamayhdistyksen omien osaamismerkkien tarkemmat hakukriteerit ja hakemuslomakkeet löydät täältä:
Kansainvälistynyt bibliodraamaohjaaja 1
Kansainvälistynyt bibliodraamaohjaaja 2

Merkin hakeminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta samalla tulee itsekin jäsentäneeksi omaa osaamistaan uudella tavalla. Päätöksen merkin myöntämisestä tekee SBDY:n hallitus.

Myönnetyn merkin voi liittää esimerkiksi LinkedIn -profiiliin, työhakemukseen, oppilaitoksen AHOT-hakemukseen tai oman bibliodraamaryhmänsä mainokseen. Merkkejä voi myös koota Open Badge Passport -järjestelmään, ladata PDF-muodossa tai tulostaa paperiversioksi tarpeen mukaan. (AHOT = Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen)