Turun kristillinen opisto

Eurooppalaisen bibliodraamaverkoston työpaja 15.-19.8.2023

Euroopan bibliodraama työpajapäivät järjestetään 15.-19.8.2023 Turun kristillisellä opistolla (Lustokatu 7, 20380 Turku). Alustavat päivien kurssi-, majoitus- ja ruokakulut ovat yhteensä 400 euroa 2 hengen huoneessa ja 540 euroa, jos majoittautuu yksin. Kaikissa huoneissa on kaksi sänkyä. Jos opiston kaikki huoneet ovat varattuja, opiston yhteydessä olevassa hostellissa voi olla vapaita huoneita 40 euroa 2 henkilöä/yö tai 80 euroa/ 1 henkilö. Kurssille voi osallistua myös yöpymällä muualla, jolloin kurssimaksu- ja ruokakulut ovat 260 euroa ilman aamiaista. Turusta löytyy runsaasti eritasoisia majoituspalveluja. Niille, jotka eivät yövy opistolla, aamiaisbuffet on 8 euroa per aamu. Ruokakuluihin lasketaan opiston oman henkilökunnan kuluja, koska kurssi on sekä Suomen bibliodraamayhdistyksen ja Turun kristillisen opiston kurssi. Ilmoittautuminen avataan vuoden 2023 puolella Kirkon koulutuskalenterissa. Ilmoittautumisen ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin. Eurooppalaiset bibliodraamayhdistykset avaavat ilmoittautumisen ajankohdan samaan aikaan. Lisätietoja Anne Blomqvist, bibliodraama.sihteeri@gmail.com. (Päivitetty 30.10.2022)

Bibliodraamakurssi 15.-18.3.2023

Bibliodraamayhdistyksellä on yhdessä belgialaisten ohjaajien kanssa suunnitteilla bibliodraamakurssi Vaasan saaristossa Björkön majatalossa 15.-18.3.2023. Sen kustannukset osallistujilta ovat n. 300 euroa. Matkakulut Vaasasta Björköön kuuluvat päivien hintaan. Kurssi järjestetään, jos osallistujia on tarpeeksi monta. Tiedot tarkentuvat myöhemmin (päivitetty 30.10.2022).

https://www.merenkurkunmajatalo.fi

Lisätietoja Anne Blomqvist bibliodraama.sihteeri@gmail.com

Björkö majatalo

Bibliodraamasta kiinnostuneille

BIBLIODRAAMAPÄIVÄ 30.9.2023

Bibliodraama koostuu toiminnallisista menetelmistä, jossa ryhmässä tutkitaan Raamatun tekstiä. Bibliodraama on elävä ja tekstikeskeinen työskentelytapa, joka saa opiskelijat löytämään Raamatun sanoman oman kokemuksensa kautta. Bibliodraamassa eläydytään rooleihin, jotka nousevat Raamatun teksteistä. Bibliodraama koostuu kolmesta osasta: virittäytymisestä, toimintavaiheesta ja jakamisesta.
Päivän aikana tutkimme yhdessä kertomusta tuhlaajapojasta ja hänen veljeänsä (Luuk. 15) eri tavoin eläytyen. Teemme sen esimerkiksi mielikuvamatkaa tehden, liikkuen ja näytellen. Et tarvitse mitään erityisosaamista. Ota mukaan vain itsesi ja rento vaatetus.

Koulutustyyppi:Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue:Raamatun tulkinta ja käyttö
Kohderyhmä:Diakonit ja diakonissat, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Lastenohjaajat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka:30.9.2023, Helsingin Raamattukoulu, Helsinki
Ilmoittautuminen viimeistään:25.9.2023
Sähköposti-ilmoittautuminen:toimisto@helsinginraamattukoulu.fi
Ilmoittautumisen lisätiedot:Päivään otetaan maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssipäivä toteutuu, jos on vähintään kuusi osallistujaa.
Osaamistavoitteet:​Osallistuja osaa hahmottaa bibliodraaman roolityöskentelyn ja eläytymisen avulla Raamatun teksteistä mm. tapahtumia, ilmiöitä, ongelmia, jännitteitä ja suhteita.
Lisätietoja:​Koulutuspäivän ohjaa diakoni, bibliodraamaohjaaja, Raili Ruotsalainen
Kieli:Suomi
Osallistumismaksu:60 €
Täysihoito:0,00
Kustannusten lisätiedot:Kurssimaksu sisältää opetuksen ja ruokailun. Majoitus ei sisälly hintaan, hnakittava itse tarvittaessa.
Tiedustelut kustannuksista:Jari A. Jolkkonen, toimisto@helsinginraamattukoulu.fi, 040 512 6612
Tiedustelut sisältö:Jari A. Jolkkonen, toimisto@helsinginraamattukoulu.fi, 040 512 6612
Linkki kotisivulle:https://www.helsinginraamattukoulu.fi/
Aineistoa:https://www.helsinginraamattukoulu.fi/index.php/muu-koulutus/syventaen-raamattua
Toteuttaja:Helsingin Raamattukoulu